Quantcast
Channel: De Beer Media
Viewing all articles
Browse latest Browse all 12

Goede blogvoornemens 2015

$
0
0

Heb je een eigen website, webshop of blog en wil je in het nieuwe jaar nog meer bezoekers en tevreden terugkerende lezers en klanten? Met deze 5 tips heb je in 2015 een gezonde blog of website.

Blog of website? Met deze tips ga je 2015 goed in.

1. Weg met gebroken links
Dode links. Een valkuil als je website of blog al een behoorlijke tijd meegaat. Je hebt eens gelinkt naar andere websites, die nu niet meer bestaan of hun content hebben verhuisd. Of je hebt zelf eens een URL aangepast. Het resultaat is: dode links. Niet alleen vervelend voor je bezoekers, maar ook nog eens nadelig voor je zoekmachineoptimalisatie. In één keer je hele website checken gaat misschien ver, maar maak er een punt van om twee keer per maand een gedeelte van je website te checken op gebroken links en deze aan te passen. Een handige tool die hierbij kan helpen is iWebTool. En heb je binnen je eigen website URL’s die niet meer werken? Stel een redirect in.

2. Bekijk je oude artikelen nog eens
Het grote voordeel van schrijven op internet is dat je artikelen altijd vindbaar zullen zijn, mits goede SEO natuurlijk. Het kan dus zo maar zijn dan een artikel van twee jaar oud nog steeds goed gevonden en gelezen wordt. Maar, klopt alle informatie nog erin staat nog wel? Zijn er relevantie artikelen op je eigen blog bijgekomen om in het artikel naar te linken? Kunnen er aantrekkelijkere foto’s bij voor meer engagement? Even nakijken dus. Oh, en heb je oude blogposts die je achteraf gezien verschrikkelijk vindt en die niet meer te redden zijn? Delete! Wel even een redirect maken natuurlijk.

3. De social media check
Online vindbaar zijn is één ding, sociaal deelbaar een belangrijke tweede. Heb je al duidelijk ‘share-buttons’ onder elk artikel? Gauw doen. Is de kop van je artikel aantrekkelijk? Mooi, dit bevordert delen. En niet geheel onbelangrijk: zorg dat ook je foto’s goed deelbaar zijn, bijvoorbeeld op Pinterest. Nienke Krook schreef een goede Pinterest handleiding voor travelbloggers, maar dit is ook een fijn artikel voor andere bloggers en webredacteuren.

4. Stel je even netjes voor
Een absolute must voor blogs, maar eigenlijk net zo belangrijk voor websites en webshops. Met wie hebben je lezers eigenlijk te maken? Nog te vaak zoek ik me helemaal suf op websites en blogs naar een ‘over ons’ of ‘about’ pagina. Heb ik te maken met één fanatieke blogger of webshopeigenaar of zit er een heel team achter? Verstop je ‘about’ pagina niet helemaal onderaan, maar plaats een link duidelijk in het topmenu en daarnaast een korte samenvatting duidelijk op je homepage. Op je ‘about’ pagina stel je jezelf even netjes voor (dat zou je in real life ook doen als je voor het eerst iemand ontmoet) en leg je uit wat de lezer op jouw website kan verwachten: waar ga je je bezoeker bij helpen en wat maakt jou uniek.

5. Wat zet je in de zijbalk
De zijbalk is misschien voor bloggers net iets relevanter dan voor webshops of bedrijfswebsites, en je website-design moet het maar net toelaten, maar je zijbalk is de ideale plek om de aandacht te trekken. Bijvoorbeeld naar je social media kanalen,  mediakit, nieuwste artikelen of ‘about’ pagina. Als de zijbalk overzichtelijk is en helemaal in stijl met de rest van je website, weten lezers in één keer waar ze aan toe zijn en hoeven ze minder te zoeken.

Meer tips over bloggen? Lees ook:
Zakelijk bloggen: beter zichtbaar als expert

Wat ga jij in 2015 aan je website of blog verbeteren? Nog tips?

Het bericht Goede blogvoornemens 2015 verscheen eerst op De Beer Media.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 12

Latest Images





Latest Images